Corona

Nederland gaat weer open. Hoewel er nog veel coronabesmettingen zijn, blijft het aantal ziekenhuisopnames stabiel. Tegelijkertijd kennen zorgorganisaties veel personeelsuitval als gevolg van coronabesmettingen en is het rond krijgen van de personeelsbezetting een steeds terugkerende uitdaging. 

De zorg kiest voor voorzichtigheid

De landelijke versoepelingen zijn voor veel mensen goed nieuws. Voor mensen met een kwetsbare gezondheid brengt het loslaten van de maatregelen extra risico’s met zich mee. Het RIVM adviseert daarom kwetsbare groepen, waaronder ouderen, aanvullende maatregelen te nemen om besmetting te voorkomen.

Om onze kwetsbare cliënten en bewoners hierin te ondersteunen zal AristoZorg net als veel andere zorgorganisaties tijdelijk aanvullende maatregelen adviseren, ten opzichte van het landelijke beleid.

  • Houd 1,5 meter afstand.
  • Draag een mondneusmasker.
  • Deze aanvullende maatregelen helpen ook om verspreiding van het coronavirus onder medewerkers tegen te gaan. Zorgorganisaties hebben te maken met veel personeelsuitval, en hebben nu iedere medewerker hard nodig om de zorg te kunnen continueren.
  • Daarnaast blijven uiteraard de landelijke basismaatregelen van kracht: handen wassen, hoesten/niezen in de elleboog, geen handen schudden, ventileren, regelmatig een zelftest doen, en altijd testen bij klachten.

Na aanleiding van de oplopende coronabesmettingen worden de landelijke maatregelen steeds meer aangescherpt. Ook AristoZorg heeft maatregelen getroffen. Bij het bezoeken van een locatie van AristoZorg houdt u dan rekening met het volgende:

Denk om elkaar en gun een ieder de ruimte.