Dagbesteding

Foto 1

Wat doet AristoZorg aan Zorg en Welzijn?

AristoZorg biedt diverse activiteiten rondom Zorg en Welzijn voor de bewoners van BuitenZorg.

Zinvolle dagbesteding

De bewoners ervaren zeven dagen per week een zinvolle besteding van hun dag en diversiteit aan activiteiten. De activiteitenbegeleider is hiervoor verantwoordelijk en aanspreekbaar. Naast groepsactiviteiten is er ook aandacht voor de individuele wensen en behoeften waardoor activiteiten op maat en persoonsgericht plaatsvinden.

Het Ontmoetingsplein is er voor de cliënten maar ook voor de mensen uit de wijk, iedereen is welkom. Het Ontmoetingsplein is huiselijk en gezellig ingericht. Om de kwaliteit voor onze cliënten met geheugenproblematiek te borgen is er een extra ruimte gecreëerd zodat zij minder prikkels krijgen. 

Op het Ontmoetingsplein komen mensen bij elkaar, wordt er gezamenlijk gegeten en gedronken en worden er activiteiten ondernomen zoals brood bakken, spelletjes spelen, bloemschikken en gebruik gemaakt van de beleef tv. Cliënten helpen mee met de voorbereiding van activiteiten, bij het bereiden van maaltijden en het afwassen etc. Dit komt ten goede van het welzijn en de zelfredzaamheid van de bewoners. Zij zijn vrij om deel te nemen aan deze activiteiten. De cliënten en de Cliëntenraad worden betrokken bij het bedenken van activiteiten, zij hebben hier een actieve rol in.

Bewegen met een vitaliteitscoach

Twee keer per week komt er een vitaliteitscoach langs om lekker te gaan bewegen met bewoners van BuitenZorg! Het zijn leuke en gemakkelijke oefeningen zodat iedereen kan meedoen. Dit omdat bewegen goed is voor de spieren, de coördinatie en het evenwicht, maar bovenal een gezonde middag met veel plezier!