Diana: het geeft mij een goed gevoel om voor mensen te zorgen!
Diana interview

Diana Hoffman is getrouwd, heeft een zoon en woont in Alkmaar. Ze is begonnen bij de Marine, waar ze als magazijnmedewerkster werkte. Op een gegeven moment merkte ze dat zij graag iets voor anderen wilde betekenen. En met de jarenlange zorg voor haar oma die bij haar thuis woonde, wist ze het zeker. Ze wilt de zorg in!

Diana besloot intern een zorgopleiding te doen en dus te switchen van de Marine naar de zorg. Diana: Het geeft mij een goed gevoel om voor mensen te zorgen. Op een summerschool werd ze klaargestoomd voor de opleiding IG, waar zij haar collega’s van nu heeft leren kennen. Ook Diana kwam bij AristoZorg werken!

Tot de dag van vandaag heeft ze geen spijt, de zorg is in al de jaren voor haar de beste keuze geweest. Met de coronacrisis is er wel veel druk op de zorg gekomen en met de nodige veranderingen.

Diana: Ik vond het heel moeilijk in het begin, zeker met alle nieuwe regels waarbij je je aan de hygiëne wilt en moet houden. Een extra schort, handschoenen, mondkapje en continue denken aan de hygiënevoorschriften omdat je niemand wilt besmetten (of besmet wilt worden).

Ook bij cliënten worden de veranderingen gemerkt. Met name als je voor de eerste keer met een mondkapje binnenkomt, sommige cliënten vinden dat toch wel eng. En nu? Nu zitten we er helemaal in en is dit het nieuwe ‘gewoon’.

Wat ook werd gemerkt is dat cliënten die zowel ‘s morgens als ‘s avonds zorg nodig hadden juist nu de avonden zelf deden. Dit om het aantal bezoeken te minimaliseren, anders krijgen ze teveel mensen binnen. Diana is blij dat de cliënten zelf ook goed meedenken. Zeker tijdens corona heerst er veel eenzaamheid onder ouderen en zijn mensen zó blij om weer iemand te zien.

Het geeft mij zoveel voldoening als mensen blij zijn dat ik ben geweest en zij weer een hele dag verder kunnen. Daar ga ik voor.