Het verhaal van Reinier

Welke functie heb je bij AristoZorg?

Ik werk als verpleegkundige in het verzorgingshuis Ten Anker in Den Helder. Hier leveren wij thuiszorg en intramurale zorg (zorg voor cliënten die niet meer thuis kunnen wonen). Ook bieden wij eerstelijns verblijf aan. Hier kunnen cliënten tijdelijk verblijven, bijvoorbeeld als thuis wonen even niet gaat of om te herstellen na een ziekenhuisopname. Al deze cliënten wonen in hetzelfde gebouw bij Ten Anker.

Wat houdt je werk precies in?

Het verlenen van dagelijkse zorg aan cliënten is een groot deel van mijn werk. Daarnaast zorg ik samen met mijn collega’s voor de continuïteit van deze zorg. Dit gaat om alle zaken rondom de zorg die geregeld moeten worden. Denk bijvoorbeeld aan het aanvragen van een indicatie of aan het regelen van artsen.

Wanneer ga je met een glimlach naar huis?

Als ik zie dat mensen tevreden zijn. Dat de bewoners blij zijn met de zorg die we leveren en met plezier bij ons wonen. ‘Als de mensen blij zijn, maakt mij dat ook blij.’

 Waarom vind jij AristoZorg een fijne werkgever?

AristoZorg is een nieuwe organisatie in Den Helder waar ik sinds afgelopen zomer werk. Het is een organisatie die echt hart heeft voor de cliënten en die zoveel mogelijk probeert aan te sluiten bij de wensen van de cliënt. Er is daarnaast veel ruimte voor persoonlijke ideeën om de organisatie nog beter te maken. Soms denk ik zelfs wel eens, zo zou ik later zelf ook wel willen wonen als ik zorg nodig heb.

Wat zou je nog willen bereiken?

Sowieso wil ik mezelf blijven ontwikkelen en mee blijven gaan met de ontwikkelingen in de zorg. Ik werk pas een half jaar bij AristoZorg en voor nu zit ik in deze functie nog erg op mijn plek. Vooral de afwisseling vind ik leuk. ’s Ochtends verleen ik bijvoorbeeld zorg aan cliënten, terwijl ik ’s middags van alles aan het regelen ben. Zo blijf ik dicht bij de cliënt staan, maar kan ik ook andere taken doen die me energie geven. Uiteindelijk zou ik me nog graag specialiseren, wondverpleegkunde lijkt me erg interessant.