Lyceumhof

Kleinschalig wonen in Lyceumhof

Wooncomplex Lyceumhof aan het Timorpark heeft drie kleinschalige woonvormen op de begane grond in een mooie groene omgeving. Een mooie uitvalbasis voor wandelingen in het Timorpark. Er is een prachtige en veilige tuin aanwezig om te tuinieren of op het terras te zitten.

Lyceumhof – Zo woont u er

In Lyceumhof heeft u een eigen appartement dat uitkijkt op de tuin. Het appartement heeft een ruime woonkamer en slaapkamer in één en een eigen badkamer. Elke woongroep heeft een gezamenlijke huiskamer met toegang tot de tuin. Medewerkers en vrijwilligers zorgen voor allerlei activiteiten die bij u passen. Ook kunt u helpen in het huishouden, zoals met koken of de was vouwen.  

Locatie Lyceumhof is geschikt voor mensen die zorg nodig hebben vanwege een lichamelijke ziekte of beperking en/of een psychogeriatrische beperking (zoals dementie).

Beschermd wonen in het Binnenhof

In de Binnenhof van het Lyceumhof bevind zich de afdeling Gerontopsychologie. Hier worden er voor twaalf bewoners psychogeriatrische zorg geleverd. Bij deze bewoners is er sprake van psychiatrische problematiek in combinatie met gedrag, cognitie, lichamelijke gezondheid en/ of sociale betrokkenheid. Hierbij is vaak specialistische ouderengeneeskunde nodig naast de inzet van psychiatrische expertise, waarbij er sprake is van 24/7 zorg en ondersteuning. GGZ geeft deze doelgroep de juiste zorg die nodig is. 

Hoe kun je je aanmelden?

Voor een aanmelding heb je een ‘Wlz indicatie’ nodig. Deze vraagt u, of uw huisarts, aan bij het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ).

Indien u beschikt over een Wlz indicatie en/ of wilt u meer informatie ontvangen over wonen in Lyceumhof? Neem dan contact op met Lyceumhof: 0223-540890.

Voorzieningen in de buurt van Lyceumhof

  • Gelegen naast het mooie Timorpark
  • Op loopafstand van het centrum van Den Helder
  • De bus stopt voor de deur
  • Aan de overkant van Lyceumhof ligt wooncomplex Ten Anker, waar u gebruik kan maken van restaurant Tijd en andere faciliteiten, zoals de kapsalon en de pedicure
  • Noordwest Ziekenhuisgroep, locatie Den Helder, ligt 500 meter verderop
Verdere informatie over wonen met zorg in Lyceumhof

Voor meer informatie over wonen, zorg en welzijn bij AristoZorg kunt u contact opnemen met Lyceumhof: 0223 – 540890.