Het verhaal van Mariska

Welke functie heb je?

Nu ben ik Zorgbemiddelaar, maar oorspronkelijk ben ik opgeleid tot hovenier. Na mijn opleiding ben ik iets heel anders gaan doen. Ik ben gaan werken als planner bij een taxicentrale. Ook heb ik als planner gewerkt bij een detacheringsbedrijf voor ambulance en ziekenhuis personeel.

Ik ben dan ook als planner begonnen bij AristoZorg. Destijds waren ze naar iemand op zoek die de planning in de thuiszorg in Heiloo op wilde zetten. Daarvoor deden de zorgmedewerkers hun eigen planning. Een hele uitdaging om vanuit het niets iets op te bouwen. Dat zag ik wel zitten. Na 2,5 jaar planning zit ik nu in de Zorgbemiddeling en is het kantoor verhuisd naar de Robijnstraat in Alkmaar. Erg leuk weer een nieuwe uitdaging!

Wat houd je werk precies in? Wat zijn je werkzaamheden?

Om mijn werkzaamheden goed in beeld te kunnen brengen kan ik het beste vertellen hoe mijn werkdag er ongeveer uit ziet.

Mijn dag begint rond 08:15 uur. Om 08:30 uur schakelt de bereikbaarheidsdienst de telefoon over naar het centrale nummer in Alkmaar en zit ik samen met één van mijn collega’s klaar om de eerste telefoontjes aan te nemen. Tijdens het aannemen van de telefoon check ik onze mailbox: zijn er collega’s ziek en moet daar vervanging voor worden geregeld? Melden cliënten zich af of willen ze juist hun ondersteuning op een ander moment ontvangen? Ook komen er vragen binnen via de website die beantwoord worden. Hier ben ik het eerste uur van mijn werkdag druk mee bezig.

De nieuwe zorgaanvragen die we via de mail ontvangen heb ik dan even geparkeerd en ga ik, als ik de mail heb doorgewerkt, zorgvuldig lezen en uitzetten. Hiervoor onderhouden we korte lijntjes met de indicerende Verpleegkundige, Levien de Visser, die hier in Alkmaar zijn standplaats heeft.

Ondertussen blijft de telefoon gaan. Mijn collega’s en ik krijgen op drukke dagen soms wel 50 telefoontjes per dag. Er zitten leuke telefoontjes tussen zoals die van een zoon van een cliënt die aan het einde van de middag vaak even belt om te vertellen dat hij zijn moeder gaat ophalen en dat hij erg blij is met de zorg die zijn moeder ontvangt.

Verder regel ik de administratieve verwerking van WLZ indicaties AristoZorg breed. Denk hierbij aan het juist verwerken bij nieuwe indicaties, het verdelen van een MPT bij nieuwe en bestaande WLZ indicaties en het juist verwerken van een client die op de wachtlijst geplaatst wil worden. Ook de communicatie met het zorgkantoor en andere zorgaanbieders dat verloopt via een beveiligd platform houd ik bij.

Ik voer diverse controles uit op cliënt niveau AristoZorg breed, denk hierbij aan een check op het juist invoeren van gegevens zoals een geldige legitimatie, zorgplannen, vragenlijsten en rapportages. Mede hierdoor hebben de collega’s van de facturatie geen problemen tijdens het factureren.

Ook verwerken we de nieuwe aanvragen van cliënten voor het Eerstelijnsverblijf (ELV) van onze locatie Ten Anker in Den Helder. De cliënten die uit zorg gaan verwerken we ook.

De maandelijkse roosters van de thuiszorg en de serviceflats Frankenstate (Bergen) en Sans Souci (Castricum) worden door ons gemaakt. De meewerkend teamleiders Caroline en Lisa verzorgen de planning van de route rondom de roosters. Voorheen hadden we deze taak er ook bij. Nu met corona en de griepepidemie is het elke dag een puzzel om de roosters rond te krijgen.

Daarnaast maken we momenteel alle werkprocessen inzichtelijk in verband met het opzetten van een goed kwaliteitssysteem. Best een grote klus.

Wat maakt je werk bijzonder?

Je weet nooit van te voren hoe je dag loopt, dat maakt mijn werk zo leuk. Je hebt natuurlijk wel altijd je standaard taken die terugkomen. Denk je net dat je alles onder controle hebt dan kan het altijd gebeuren dat een telefoontje dit verandert. Ik hou van deze reuring!

 

Wat geeft extra kleur aan jouw werkdag?

Mijn collega’s geven extra kleur aan mij werkdag. We beginnen de dag met een kort gezamenlijk koffie overleg. Waar we elkaar informeren over de gebeurtenissen die de dag daarvoor plaats hebben gevonden. Dit geeft ook het gevoel dat je echt bij een team hoort en dat je het samen doet.

Wat zou je nog willen bereiken?

De uitdaging blijft hoe om te gaan met de super drukke momenten, het onverwachtse dat kan gebeuren en hoe je dat (samen) gaat oplossen. Dit blijft altijd met dit werk en dat maakt het zo leuk! Een baan die altijd in beweging is.