Werken en leren

Werk-en leertraject: Heb jij oog voor jou toekomst in de zorg?

Ben jij enthousiast en gemotiveerd en wil jij jezelf (blijven) ontwikkelen in de zorg? 

Ben je er toe bereid om hiervoor een opleiding te volgen, dan ben je van harte welkom bij het Leercentrum van  AristoZorg!

De duur van de BBL-opleiding ligt tussen de 1,5 en 4 jaar, dit is afhankelijk van de opleiding die je gaat volgen en je (eventuele) vooropleiding. Na de opleiding kun jij je verder bij AristoZorg werken en  ontwikkelen.

De instroommomenten van onze opleidingen zijn elk jaar in september 2022 en februari 2023:

Opleiding voor Verzorgende IG: Duur: 3 jaar – Niveau: MBO-niveau 3 – Studiebelasting: 1 lesdag in de week + zelfstudie

Opleiding voor Verpleegkundige: Duur: 4 jaar – Niveau: HBO-niveau 5-6 – Studiebelasting: 1 lesdag in de week + zelfstudie

Een overzicht van onze  werk-leerplekken vind je op de SBB website.

Lees hier de vijf redenen om Werken en Leren te combineren

Eerste indruk van de zorg

Wil je een indruk krijgen wat het werken binnen de zorg betekent, dan verwijzen wij je naar de website van Ontdek de Zorg. Hier kun je lezen hoe het is om te werken in de zorg en wat de mogelijkheden zijn binnen de zorg.

Wil jij meer weten over werken en leren bij AristoZorg of heb je andere vragen? Neem contact met ons Leercentrum op via: 072-531 40 01 of stuur een e-mail naar onze praktijkopleiders: praktijkopleider.Heiloo@aristozorg.nl

Leren is werken, werken is leren

Leren is werken, werken is leren (LWWL). Onder die noemer hebben 15 VVT-organisaties, waaronder AristoZorg, en drie ROC’s (Horizon College, Regio College en ROC Kop van Noord-Holland) de handen ineengeslagen om praktijkleren structureel te verankeren in Noord-Holland: van de Zaanstreek tot en met Texel.

Samen werken we toe naar een netwerk Regionaal Zorgcollege. Het doel: voldoende kwalitatief goed toegeruste zorgmedewerkers en een betere aansluiting van de opleiding op het werkveld. Een Taskforce Duurzaam Innovatief Praktijkleren – met een vertegenwoordiging van de organisaties– heeft de taak om die ambitie vorm te geven. De eerste mijlpaal is een feit: er ligt een concrete actie-agenda waar de eerste actiegroepen nu mee aan de slag gaan. Meer weten? Kijk op www.lerenwerkenwerkenleren.nl.

AristoZorg is een erkend leerbedrijf en biedt beroepsbegeleidende leerweg (BBL) of opleidingsmogelijkheden (stageplaatsen) via de beroepsopleidende leerweg (BOL).

Stageplaats

Volg jij een zorgopleiding op school en zoek jij een leuke en leerzame stageplaats? Wij laten jou graag jouw eigen talenten ontdekken bij AristoZorg. Onze zorgmedewerkers leren jou de kneepjes van het vak en hoe jij de zorg op een goede en leuke wijze voor onze cliënten kunt toepassen.  

Persoonlijke ontwikkeling vinden wij bij AristoZorg erg belangrijk! Daarom ontdekken wij graag samen met jou waar jouw talenten en kansen liggen, zodat wij er samen een leuke én vooral leerzame stageperiode van kunnen maken.

Stageovereenkomst

Als stagiair ontvang je van AristoZorg een overeenkomst voor een BOL-stage waarin je het volgende kunt verwachten:

  • de stageperiode;
  • het aantal uur per week dat je bij ons stage loopt;
  • de werkzaamheden die onder jouw stage vallen.

Aanmelden voor een stageplaats

Zou je graag bij ons stage willen lopen? Of heb je vragen? Dan kun je een e-mail sturen naar onze praktijkopleiders: praktijkopleider.Heiloo@aristozorg.nl of bellen naar 072 – 531 40 01