Verhaal van Mariska Peppinck

Wij stellen met trots onze collega’s aan je voor. Dit keer is dat Mariska Peppinck, werkzaam op het hoofdkantoor in Alkmaar.       

Oorspronkelijk is Mariska opgeleid tot hovenier. ’Ik wilde vroeger tuinarchitect worden, maar omdat het mij belangrijk leek om het werk van een hovenier te ervaren, ben ik dus eerst een BBL opleiding gaan doen. Het viel me fysiek zwaar tegen. Ik heb de opleiding nog wel afgemaakt, maar de interesse was wel verdwenen. Op een gegeven was ik er klaar mee en ben wat anders gaan doen.’

‘Mijn vader was buschauffeur bij Connexxion en heeft mij min of meer die kant opgestuurd. Bij Connexxion ben ik op de taxi gaan rijden. Ik heb het hele land gezien met oudere mensen die ik overal naar toe moest brengen. Ik heb veel leuke verhalen gehoord in die tijd. Ik reed ook in het weekend. Klanten rijden die ’s nachts uit de kroeg kwamen. Ook een leuke tijd, maar ook heftige dingen meegemaakt. Met de feestdagen werkte ik ook. Financieel was dat erg aantrekkelijk. Met oud & nieuw had ik aan het eind van de dienst honderden euro’s fooi binnen geharkt.’

Toen Mariska een oorontsteking kreeg raakte ze haar evenwicht kwijt en kon even niet autorijden. Ze is toen als planner aan de slag gegaan, maar omdat de taxiwereld soms een grillige wereld is in verband met aanbestedingen, koos Mariska voor meer baanzekerheid en is weggegaan. Ze is als planner gaan werken voor ambulance- en ziekenhuispersoneel.
‘Om dat lange verhaal wat kort te houden; na twee jaar werd me medegedeeld dat mijn contact niet verlengd werd. Nee, die had ik eerlijk gezegd niet zien aankomen. Een reden werd me niet gegeven. Daarna ben ik gaan werken bij AristoZorg. Aanvankelijk ook weer als planner, maar ik ben mij gaandeweg op andere taken gaan richten.’

Mariska werkt inmiddels vijf jaar bij AristoZorg. ‘Mijn werk is heel veelzijdig. Ik ben dus begonnen als planner en ben later gaan werken als administratief medeweker. Nu ben ik onder andere verantwoordelijk voor het applicatiebeheer en AOIC en ben daarnaast in opleiding voor secrucity officer. Bij AristoZorg zit ik momenteel op mijn plek. Het is een relatief kleine organisatie. Je bent geen nummer. Iedereen kent elkaar en dat ervaar ik als een fijne werkomgeving.’