Vrijwilligerswerk

Als vrijwilliger bent u onmisbaar voor onze cliënten en bewoners. U zorgt voor extra ondersteuning in de zorg voor onze cliënten.

Vindt u het bijvoorbeeld leuk om met bewoners te gaan wandelen of fietsen? Of zou u liever ‘maatje’ van een bewoner zijn? Vindt u het gezellig om te helpen bij de diverse dagactiviteiten? Er zijn genoeg mogelijkheden waarbij uw hulp een grote toegevoegde waarde heeft. Het is ook mogelijk om deel te nemen in onze centrale cliëntenraad. U kunt dan meedenken hoe de zorg en ondersteuning anders of beter zou kunnen.

Ondanks het coronavirus zijn er ook nu bij AristoZorg vrijwilligers die helpen. Zij kennen onze bewoners goed  en houden zich uiteraard strikt aan de hygiënemaatregelen.

Wat wij van u vragen als vrijwilliger

We vinden het fijn dat u graag iets voor een ander wilt betekenen. Als vrijwilliger bent u zorgzaam, behulpzaam en ondernemend. U weet hoe u respectvol om moet gaan met bewoners en collega’s. U bent gemotiveerd en kunt goed samenwerken. Ook bent u uw bewust van u verantwoordelijkheden, zoals het nakomen van afspraken.

Voor onze vrijwilligers hebben we externe vertrouwenspersoon tot onze beschikking.

Wat levert vrijwilligerswerk voor u op?

Vrijwilligerswerk geeft veel voldoening en u kunt ook uw kennis en ervaring vergroten bijvoorbeeld op het gebied van organiseren en begeleiden. In de cliëntenraad kunt u advieservaring opdoen.

Als vrijwilliger ontvang u geen salaris, maar u kunt wel rekenen op:

•        goede begeleiding en mogelijkheden tot ontplooiing

•        reiskostenvergoeding

•        dankbaarheid en waardering

•        nieuwe contacten aangaan

•        een aansprakelijkheids- en ongevallenverzekering

Neem contact op met een locatie bij u in de buurt. Bekijk hier een overzicht van alle locaties.